Uitzending / Programma

Programma

Geronimo logo.

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Cox!

 

Een hoorspelserie van zes op zichzelf staande afleveringen over de speurder Paul Cox en zijn vriend de detective Thomas Richardson.

 

Aflevering 1: Een gevaarlijke stunt

De gevaarlijke stunt, waarvan de titel van dit eerste avontuur spreekt, zal op een luchtvaartshow door de charmante zangeres Dalia King worden volbracht: zij zal van 3 kilometer hoogte haar eerste parachute-sprong maken. Cox en Richardson maken met haar kennis op hun speurtocht naar de met veel geld verdwenen playboy Benjamin Bryan, wiens vriendin zij blijkt te zijn. Welke rol speelt zijn in het complot dat er tegen de jonge Bryan is georganiseerd?

 

Aflevering 2: Een levensgevaarlijke erfenis

Richardson gaat in de vroege ochtend langs bij zijn boezemvriend Paul Cox. Hij verorbert een deel van diens kostelijke ontbijt en vertelt uitgebreid over de opdracht die hij onder handen heeft. Hij dient het leven te beschermen van de charmante Clarisse van Meeren, die vanavond in Londen zal aankomen om een omvangrijke erfenis te incasseren. Er bestaat een gerede kans, dat zij zonder degelijke bescherming vóór dat moment vermoord wordt. Natuurlijk wordt Cox bij de zaak betrokken, wanneer er ondanks Richie's bemoeienis toch iets mis gaat. Het wordt een snelle opeenvolging van bijzonder spannende gebeurtenissen.

 

Aflevering 3: Bloed in de piste

Dit avontuur speelt zich af in de wonderlijke wereld van een circus, waar voor de ogen van honderden toeschouwers toch ongemerkt een moord wordt gepleegd. De hulp die Cox Richardson bij het opsporen van de dader biedt, laat één van zijn kinderdromen in vervulling gaan: als clown zal hij zich onder het circuspersoneel begeven om in de sfeer van woonwagens, roofdierenstank en hoempamuziek het mysterie te ontrafelen.

 

Aflevering 4: Moord per expresse

Het is naar Cox's smaak weer veel te vroeg in de morgen, wanneer zijn goede vriend Richardson in opgewonden toestand langskomt en hem verzoekt om snel naar Bedford te rijden. Richy wil daar proberen de D-trein naar Edinburgh te halen. In die trein moet zich namelijk ene Arthur Caldringham bevinden, die voor z'n vrouw een briefje heeft achtergelaten waaruit duidelijk te lezen valt dat hij van plan is, zich van kant te maken. Natuurlijk laat Cox zich overhalen om mee te gaan. Een opwindend avontuur volgt dat zich deels afspeelt bij mevrouw Caldringham thuis, deels in de voortrazende trein afspeelt; een avontuur waarin zelfmoord niets minder blijkt te zijn dan een meedogenloze moord met voorbedachten rade.

 

Aflevering 5: Etalage-materiaal

In dit Cox-avontuur krijgt onze scherpzinnige vriend te maken met twee mensen die hij in een eerdere affaire al heeft ontmoet. Het zijn de knappe Corinna en haar vader Don Alvarez Quinto, die zoals u zich wellicht herinnert, toentertijd als scherpschutter in een circus werkte. Corinna heeft zich nu tot detective Richardson gewend omdat ze vermoedt dat haar vader in een nare zaak verwikkeld dreigt te raken.

 

Aflevering 6: Succes verzekerd
Paul Cox is verbaasd als hij langere tijd niets verneemt van zijn vriend Richardson. Cox belt hem op om te vernemen wat eraan schort. Op het antwoordapparaat verneemt hij dat de bellers naar hem worden verwezen. Kort daarop vervoegt zich een medewerker van een verzekeringsmaatschappij bij Cox, die hem vertelt dat Richardson voor hem bezig is met het onderzoek naar enkele schadeclaims. Het duurt niet of Cox reist ook naar Wales, om met gevaar voor lijf en goed weer een spannend mysterie op te lossen.

 

 

Klikt u hier voor aanvullende informatie.

 

 

Luc Lutz

Luc Lutz speelt Paul Cox.

 

 

Om te kunnen blijven luisteren tijdens het "surfen/neuzen op mijn site" laat ik de link openen in een nieuw venster.

 

Beluister aflevering 1: Een gevaarlijke stunt.

 

Beluister aflevering 2: Een levensgevaarlijke erfenis.

 

Beluister aflevering 3: Bloed in de piste.

 

Beluister aflevering 4: Moord per expresse.

 

Beluister aflevering 5: Etalage-materiaal.

 

Beluister aflevering 6: Succes verzekerd.

 

 

 

Klik hier voor intentie van "Uitzending".

 

Op de pagina "Stem voor het volgende hoorspel" kunt u kiezen welk hoorspel uw voorkeur geniet om als volgend hoorspel te beluisteren via "Uitzending".

 

Klikt u hier voor een overzicht van de reeds uitgezonden hoorspelen.