Uitzending / Programma

Programma

Geronimo logo.

De vrouwen van Willem van Oranje.

Complete reeks in volgorde van uitzending.

Juliana van Stolberg

Juliana van Stolberg werd geboren op 15 februari 1506, zij was de moeder van Willem van Oranje. Op 29 september 1531 trouwde Juliana voor de tweede maal op kasteel Königstein met Willem de Rijke, graaf van Nassau-Dillenburg.

Klikt u hier voor aanvullende informatie.

Anna van Egmont

Anna van Egmont werd in maart 1533 geboren, zij was de enige dochter van Maximiliaan van Egmont en Françoise de Lannoy en was de eerste echtgenote van Willem van Oranje. Willem trouwde de schatrijke erfdochter te Buren op 8 juli 1551.

Klikt u hier voor aanvullende informatie.

Anna van Saksen

Anna van Saksen werd op 23 december 1544 geboren en was de tweede echtgenote van Willem van Oranje. Toen haar vader in 1553 overleed en haar moeder twee jaar later hertrouwde, woonde Anna bij twee zusters van haar moeder in Weimar. In 1555 overleed ook haar moeder en Anna ging wonen aan het hof van haar oom August in Dresden.

Klikt u hier voor aanvullende informatie.

Charlotte de Bourbon

Charlotte de Bourbon werd geboren in (1546 of 1547, zij was de dochter van Lodewijk III van Bourbon-Vendôme, hertog van Montpensier en Jacqueline de Longwy, gravin van Bar-sur-Seine. Charlotte was sinds 12 juni 1575 de derde echtgenote van Willem van Oranje.

Klikt u hier voor aanvullende informatie.

Louise de Coligny

Louise de Coligny werd geboren op 23 september 1555, zij was de vierde echtgenote van Willem van Oranje. Op 26 mei 1572 was zij op 17-jarige leeftijd getrouwd met Charles de Téligny, een protestantse diplomaat. Nadat zowel Charles als haar vader tijdens de Bartholomeusnacht (24 augustus 1572) voor haar eigen ogen was vermoord, vluchtte zij naar Zwitserland.

Klikt u hier voor aanvullende informatie.

Heleen van Meurs

Heleen van Meurs speelt Juliana van Stolberg.

Om te kunnen blijven luisteren tijdens het "surfen/neuzen op mijn site" laat ik de link openen in een nieuw venster.

Beluister Deel 1: Juliana van Stolberg.

Beluister Deel 2: Anna van Egmont.

Beluister Deel 3: Anna van Saksen.

Beluister Deel 4: Charlotte de Bourbon.

Beluister Deel 5: Louise de Coligny.

Klik hier voor intentie van "Uitzending".

Op de pagina "Stem voor het volgende hoorspel" kunt u kiezen welk hoorspel uw voorkeur geniet om als volgend hoorspel te beluisteren via "Uitzending".

Klikt u hier voor een overzicht van de reeds uitgezonden hoorspelen.