Dodenhuis / Achtergronden

Achtergronden

Geronimo logo.

Onderstaand vindt u verschillende reacties van bezoekers op het 1e artikel op deze website. Dhr. JB stuurde mij destijds een kopie van het boek dat is verschenen n.a.v. de derde Dodenhuis-serie. Inmiddels is het niet alleen bij de tekst van de derde serie gebleven, maar door aanvullingen van Dhr. JB en anderen is er ook tekst verschenen van de andere series. U treft al deze teksten op deze website aan en de links staan hieronder verwerkt. Verder kunt u luisteren naar de enige 2 delen die bewaard zijn gebleven en staan er verschillende tekeningen en andere artikelen onlne.

 

Naar aanleiding van de tekst van de derde serie op deze website schreef Marc van Cauwenberghe mij onderstaande mail:

 

Dit is een boek (gepubliceerd in 1947) naar de 3e Dodenhuis-serie (eerste en tweede serie zijn uitgezonden in 1939 en 1940). Deze derde serie werd uitgezonden vanaf zaterdag 02-02-'46, op Hilversum 2, tussen 21:20 - 21:45 in 10 delen.

 

Peter Goodman is de pseudoniem van S. de Vries jr. (naar de Amerikaanse hoorspelschrijver Harry S. Goodman). Voor de eerste serie werd als auteur vermeld Jael Carrison; het is nog niet duidelijk of dat ook een pseudoniem was dan wel een vertaling van S. de Vries jr. van een Amerikaanse of Engelse hoorspelserie.

 

Er werd ook nog een vierde en waarschijnlijk 5e serie geproduceerd, maar ik heb daarover nog geen precieze gegevens. Mogelijk is hier echter ook een herhaling bij van een eerder uitgezonden serie.

 

(Met dank aan Marc Van Cauwenberghe voor bovenstaande info.)

 

Inmiddels een aanvulling op bovenstaande informatie van J. de Boer:

Dhr Van Cauwenberghe merkt op de script-infopagina op dat w.s. dodenhuis vijf mogelijk een herhaling was van een eerdere serie, de juiste definiëring is ; dodenhuis vijf is een heropening van de eerste zaak.
groet JB

 

(Reactie overgenomen uit het gastenboek van deze site.)

 

 

Artikel

 

 

Artikel uit de krant

Bovenstaand artikel is van 01-08-1959

 

Opvallend aan dit artikel is de verduidelijking t.a.v. de auteur van de serie. De originele auteur, Jeal Garrison, heeft de eerste serie geschreven. Daarna heeft S. de Vries jr. de pen opgenomen en onder pseudoniem verder geschreven.

 

Met dank aan Reinier.

 

 

Bladmuziek Dodenhuis

 

De 'vergeten' promotieplaat van Carl Lawrence met betrekking tot Dodenhuis 4.

 

Klik op de foto voor een vergroting.

Een bijdrage van J. de Boer.

Gezocht: "Een pianist, die dit stuk kan spelen!!!"

 

Inmiddels staan er drie versies van deze riedel online!

 

 

Enkele Personages uit Dodenhuis 4 en 5

 

Klik op de foto voor een vergroting.

Een bijdrage van J. de Boer.

 

Advertentie

 

Van de Heren H en H ontving ik onderstaande afbeelding. Een advertentie waarin het boek "Dodenhuis" te koop wordt aangeboden.

 

Advertentie

 

Het stond in het Limburgsch Dagblad van 12-05-1948. Wel gek dat men hier stelt dat er eerst het boek en toen pas het hoorspel was. Terwijl het hoorspel van 1946 is... Of gaat het hier om een volgende serie?

 

 

Uit de radiogids


Van John van Houten ontving ik onderstaande afbeelding. Een stuk uit de radiogids van woensdag 24 juli 1940. Het gaat om een afbeelding van deel 7 uit de 2e serie.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.